ZF 24

Bursele din Europa si Asia, in scadere

05.02.2008, 11:27 11

Bursele europene si asiatice au avut o zi de scaderi, investitorii fiind ingrijorati de o stagnare a cresterii veniturilor dupa ce National Semiconductor Corp., Olympus Corp. si Heidelberger Druckmaschinen AG si-au redus previziunile legate de profituri.

ASML Holding NV si Infineon Technologies AG au avut un declin in Europa. Olympus, al treilea mare producator japonez de camere digitale, a suferit cea mai mare cadere din ultimii sase ani. Northern Rock Plc a pierdut din valoare dupa ce Virgin Group si-a redus oferta de preluare a bancii, iar grupul financiar Olivant a renuntat la competitia de preluare a bancii.

Indicele european Dow Jones Stoxx 600 a pierdut 0,6%, la fel ca si cel german, DAX. Indicele britanic FTSE a scazut 0,5%, in timp ce indicele francez CAC-40, a pierdut 0,3%.

In Asia, indicele Morgan Stanley a cazut cu 0,6%, reducand astfel din castigurile acumulate in ultimele trei zile de tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO