ZF 24

Bursele europene inregistreaza scaderi usoare inainte de Paste

05.04.2007, 15:36 19

Bursele europene au inregistrat scaderi usoare in prima parte a sedintei bursiere de astazi, iar volumul tranzactiilor a fost scazut, inainte de vacanta de Paste, transmite Reuters.

Banca Angliei a mentinut rata dobanzii de referinta la 5,25%, decizie anticipata de analisti, iar investitorii si-au indreptat atentia catre principalele informatii macroeconomice ale saptamanii, privind evolutia pietei fortei de munca din sectorul american non-agricol, care urmeaza sa fie publicate maine.

Indicele bursier FTSEurofirst 300, care include titlurile principalelor companii europene, a scazut cu 0,1%, la 1.537,31 puncte. Un declin similar a inregistrat si indicatorul FTSE 100, al bursei de la Londra.

Intre indicii bursieri europeni importanti care au semnalat scaderi usoare in timpul sedintei de tranzactionare se numara si indicatorul DAX, al bursei germane, si CAC, al bursei franceze, care au scazut cu 0,1% si, respectiv, 0,2%.

Bursele europene isi vor intrerupe activitatea pe durata sarbatorii de Paste, intrand intr-o perioada de redresare, dupa ce au inregistrat scaderi importante la finele lunii februarie si inceputul lunii martie, provocate de temerile privind incetinirea cresterii economiei SUA, amplificarea tensiunilor politice, dar si decizia investitorilor de a renunta la operatiunile cu caracter speculativ, de tip "carry trade", prin care imprumuta de pe pietele unde dobanda este foarte scazuta, precum Japonia, si plaseaza sumele obtinute in tari cu randamente mai ridicate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24