ZF 24

CA Immo confirmă vânzarea Europolis Logistic Park: Negocierile sunt într-un stadiu final

CA Immo confirmă vânzarea Europolis Logistic Park:...

Autor: Cristi Moga

01.10.2014, 18:30 751
Grupul austriac CA Immo, care deţine în Bucureşti un portofoliu de birouri de peste 100.000 de metri pătraţi, dar şi parcul logistic Europolis Logistic Park situat la intrarea pe autostrada Bucureşti – Piteşti, a anunţat că poartă negocieri finale pentru vânzarea unui portofoliu de parcuri logistice care include şi proiectul de la marginea Capitalei.

La începutul acestei săptămâni, ZF a anunţat că austriecii negociază cu grupul PointPark Properties (redenumit între timp P3) vânzarea proiectului cu o suprafaţă închiriabilă de 214.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Carrefour, Altex, eMag sau Profi.

“CA Immobilien Anlagen anunţă că poartă negocieri finale cu o companie cu privire la vânzarea unui portofoliu logistic cu o suprafaţă închiriabilă de circa 460.000 de metri pătraţi. Această tranzacţie cuprinde un parc logistic în România, două proprietăţi din Polonia cu rezerve de teren adiacent şi un teren mai mic din Serbia. Activele sunt în prezent deţinute în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (care deţine 35% din proiectul din Bucureşti – n.red.). Managementul CA Immo apreciază că, după excluderea efectelor pozitive din rambursarea anticipată a împrumuturilor intra-grup referitoare la aceste proprietăţi, tranzacţia va avea un efect neutru asupra valorii nete a activelor (NAV) CA Immo”, a anunţat grupul austriac.

În cele mai recente rapoarte financiare, proiectul Europolis Logistic Park era evaluat la circa 120 de milioane de euro, gradul de ocupare a spaţiilor ridicându-se la 96-97%.

PointPark este o companie cu un portofoliu logistic de peste 2,4 milioane de metri pătraţi atât în vestul, cât şi în estul Europei, proprietarii grupului fiind de la sfârşitul anului trecut uriaşul fond american TPG Capital, cu active de 66 de miliarde de dolari, şi compania canadiană Ivanhoe Cambridge cu active de peste 40 de miliarde de dolari canadieni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO