ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
04.01.2010, 09:46 16

Pe Heathrow, controlul pasagerilor se va face cuajutorul unor scannere corporale

Persoanele care vor utiliza aeroportul Heathrow vor fi supuseunor controale mai drastice, realizate cu ajutorul unor scannerepentru intregul corp, potrivit BAA, operatorul de aeroporturi.Aceasta masura va fi pusa in aplicare imediat ce va fi posibil.Decizia a fost luata dupa ce Gordon Brown, premierul britanic, apromis sa utilizeze aceasta tehnologie controversata. El a afirmatca aeroporturile trebuie sa adopte masuri de securitate maidrastice dupa ce, in ziua de Craciun, un terorist a incercat sadeturneze un avion de pasageri ce realiza o cursa transatlantica.Atacul a esuat.

2010 ar putea aduce Marii Britanii o crizafiscala

Marea Britanie este amenintata de o criza bugetara in acest an,in conditiile in care economia este posibil sa stagneze pana lasfarsitul lui 2010, potrivit unui studiu realizat de FinancialTimes in randul mai multor economisti. La intrebarea care sunt celemai mari trei riscuri ce ameninta economia, 37 din cei 79economisti intervievati au raspuns ca Marea Britanie esteamenintata de o criza fiscala care ar putea sa agraveze din nousituatia.

Manchester United vrea sa emita obligatiuni pentru a-sirefinanta datoriile

Manchester United analizeaza posibilitatea realizarii uneiemisiuni de obligatiuni. Aceasta initiativa face parte dintr-unplan mai amplu al echipei de fotbal britanice ce activeaza inPremier League, care incearca sa isi refinanteze datoriile invaloare de 700 mil. lire. Manchester United se afla in discutii cudoua banci - JPMorgan si Deutsche Bank - pentru a-si puteareorganiza creditele contractate. Datoriile mai multor cluburi defotbal au alarmat autoritatile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO