ZF 24

Cea mai importanta banca de investitii din SUA cere publicului sa invete sa "tolereze inegalitatea" bonusurilor

Sediul Goldman Sachs din Londra (Foto: The Guardian)
21.10.2009, 17:48 16

Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din MareaBritanie, vicepresedintele celei mai importante banci de investitiidin SUA, Goldman Sachs, a sugerat ca inegalitatea creata desalariile uriase ale bancherilor este un pret ce trebuie platitpentru cersterea prosperitatii, informeaza The Guardian.

Brian Griffiths, care a fost si consilier special al premieruluiMargaret Thatcher, a spus ca bancile nu ar trebuie sa se simtaprost pentru recompensele pe care le acorda angajatilor.

Vorbind in fata unei audiente la Catedrala St Paul din Londradespre moralitatea in economie, Griffiths a spus ca publicul artrebui sa "tolereze inegalitatea ca o cale de a obtine oprosperitate mai mare pentru toti".

In ciuda critilor puternice venite din partea contribuabililorsi a mass-media, acesta a declarat ca bonusurile bancherilortrebuie vazute ca parte a unei investitii pe termen lung ineconomia Marii Britanii.

Griffiths a spus ca multe banci sunt pregatite sa isi relochezeoperatiunile in cazul in care guvernul va hotari sa intervina inpoliticile de bonificare ale acestora.

Goldman Sachs se pregateste in prezent sa plateasca cele maimari bonusuri din istoria institutiei, celor 31.700 deangajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO