ZF 24

Cea mai vie dezbatere pe site-ul ZF: A fost făcută degeaba Autostrada Soarelui, dacă se ia în calcul traficul zilnic de maşini?

Cea mai vie dezbatere pe site-ul ZF: A fost făcută degeaba Autostrada Soarelui, dacă se ia în calcul traficul zilnic de maşini?
02.09.2011, 11:48 1288

Ziarul Financiar a publicat joi top al celor mai circulate drumuri din România, realizat pe baza recensământului general al circulaţiei rutiere, realizat în 2010 de ministerul Transporturilor, conform căruia Autostrada Soarelui nu se încadrează în primele zece şosele ale României, din punct de vedere al traficului.

Transporturile au împărţit Autostrada Soarelui ca şi celelalte drumuri în segmente de 5-20 de kilometri, pe care au măsurat traficul şi au obţinut o medie zilnică anuală. Analiza realizată de ZF pe baza acestor date relevă că Autostrada Soarelui nu-şi justifică preţul. Reacţia cititorilor la articol a fost variată.

"Si nu inteleg de ce va mirati pe aici, ca nu e A2 circulata! Este circulata doar vara! E logic, Constanta e "dead-end"! Din septembrie pana in mai, iunie..bate vantul pe ea", comentează Ciprian.

"Normal ca e facuta degeaba. Turism nu mai avem si nici nu o sa mai fie pentru ca daca iti bati joc de clienti, nu se mai intorc. Exceptie cei din Bucuresti care la sfarsit de saptamana pleaca pe litoral sa-si etaleze aerele de imbogatiti rapid. Poate pentru asta a fost facuta. Poate e o grreseala. Oricum, transportul de marfa e mai eficient si ieftin pe Dunare si asa va ramane indiferent cate autostrazi vom avea.", este de părere şi Marius.


Pe de altă parte, o parte din cititori consideră că datele relevante vor fi cele de la terminarea autostrăzii. "Dupa ce va fi gata in totalitate, A2 va urca in clasament", consideră Mihai Bejenariu. "Cred ca odata cu imbunatatirea serviciilor pe litoralul romanesc autostrada soarelui va fi folosita mai frecvent. Acum avem mai multe optiuni pentru turism, avem mai multe mari, atunci cand a fost construita aveam doar o singura mare deci cred ca a fost gandita bine. Este posibil sa nu intre in categoria celor mai circulate drumuri in ultimii cativa ani, dar eu as fi sustinut un astfel de proiect in conditiile de atunci. Cred ca ceea ce trebuie facut este imbunatatirea serviciilor de turism estival din romania, aici vad progrese de la an la an, si promovarea lor", afirmă şi Iulian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO