ZF 24

Cele mai importante evenimente de astazi

21.01.2010, 18:57 11

1. Statul a semnat acordul de garantare a unui imprumutBEI de 400 de milioane contractat de Ford. SebastianVladescu, ministrul finantelor publice, Matthias Kollatz-Ahnen,vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii, si WolfgangSchneider, vicepresedintele Ford Europa pe probleme guvernamentalesi de mediu, vor semna astazi un acord pentru un imprumut de 400 demilioane de euro, destinat uzinei constructorului american de laCraiova. Imprumutul de 400 de milioane de euro face parte dinplanul de investitii de 675 de milioane de euro la care s-a angajatFord in momentul preluarii uzinei.

2. Pepsi vinde un teren din Bucuresti cu trei milioanede euro catre Lidl. Producatorul Pepsi Americas a aprobatvanzarea unui teren cu o suprafata de 11.000 de metri patratisituat in sudul Bucurestiului catre compania Lidl Romania pentru unpret de 3,2 milioane de euro, se arata intr-un anunt al companiei,publicat in Monitorul Oficial. Aceasta este una dintre putineletranzactii cu terenuri realizate in Bucuresti in ultimul an,decizia firmei Quadrant-Amroq Beverages, subsidiara Pepsi Americas,fiind luata intr-o adunare a asociatiilor ce a avut loc la 20noiembrie.

3. Prigoana va primi 71.500 de euro/luna fara TVA de laRosal pentru ca si-a botezat propria firma. SilviuPrigoana, actionarul majoritar al companiei de salubritate Rosal, aincheiat un contract de licenta pe 10 ani cu propria firma princare va primi 71.500 de euro/luna, fara TVA incepand de lunaaceasta, pentru folosirea marcii "Rosal" de catre compania cuacelasi nume. "Toti asociatii recunosc ca marca <> apartineasociatului Prigoana Vasile-Silviu anterior infiintarii oricareisocietati comerciale care isi desfasoara activitatea sub aceastadenumire si anterior inregistrarii la OSIM de catre PrigoanaVasile-Silviu a marcii Rosal", se arata in datele publicate laMonitorul Oficial.

4. Sirius: RCS, UPC si Romtelecom risca sa ramana faraclienti pe TV din cauza guvernului. Operatorii de cablu siplatforme de satelit TV din Romania ar putea pierde o parteimportanta dintre clienti daca strategia de trecere la televiziuneadigitala a Guvernului Romaniei nu va fi astfel formulata incat sanu afecteze competitia - lucru care nu se intampla in acest moment,spun reprezentantii companiei Sirius - o companie care opereaza unsistem de sateliti in regiune. Romania si-a propus sa intrerupa in2012 emisia analogica TV, moment in care cateva sute de mii degospodarii din Romania nu vor mai putea vedea posturi tv decat dacase aboneaza la un operator de cablu sau satelit tv.

5. PwC: Impozitul pe avere nu se justifica din cauzacosturilor mari de administrare. Costurile de administrareale impozitului pe avere, respectiv pentru urmarirea si incasareataxei, vor fi foarte mari comparativ cu beneficiile si nu justificaintroducerea acestei taxe, apreciaza Mihaela Mitroi, partener laPricewaterhouseCoopers (PwC), la un seminar pe tema relansariieconomiei. Oficialul PwC sustine ca multe state din Europa care auaceasta forma de impozitare au eliminat-o, in principal din cauzacosturilor ridicate pe care le implica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO