ZF 24

Cele mai spectaculoase calatorii cu trenul

Cele mai spectaculoase calatorii cu trenul
22.03.2015, 08:57 7609

Cand ne gandim la vacanta, majoritatea vrem sa calatorim cat mai repede la destinatie, cu avionul. Cu toate acestea, multi se inarmeaza cu lecturi a la Agatha Christie sau cu un iPod dodat si pornesc in calatoria vietii lor, cu trenul. Eu va invit sa va imbarcati cu mine intr-o calatorie virtuala cu Orient Express.

Calatoriile cu trenul ofera o experienta mult mai bogata fata de cele cu avionul. Intr-adevar pentru genul acesta de turism ai face bine sa fii inzestrat cu multa rabdare si sa dispui de timp liber, pentru a absorbi intreg bagajul cultural.

De multe ori auzim fraza "drumul este mult mai important decat destinatia", iar atunci cand vine vorba despre calatoriile cu trenul, intreg globul pare sa isi deschida bratele pentru tine. Daca nu ai fondurile necesare - cateva mii de euro - pentru o calatorie adevarata, poti oricand sa calatoresti cu gandul, prin intermediul lumii virtuale.

  • Europa


Venice Simplon, Orient Express-ul despre care vorbeam mai sus este cel mai spectaculos mijloc de transport cu care poti explora Europa. Trenul luxos care a aparut in multe filme de la Hollywood trece prin locatii ca Londra, Venetia, Budapesta, Roma, Franta, Elvetia sau Austria.

Un alt mod spectaculos pentru a te deplasa este cu Eurostar. Acesta este unul dintre cele mai rapide trenuri. El intra in competitie cu viteza avionului, asta deoarece se afla sub apa. Desi pare infricosator si nu poti vedea multe, Eurostar ofera confort maxim in modul cel mai elegant posibil.

Al treilea este cu noroc? Danube Express este o alta varianta pentru a strabate un pic din continentul european.

Citiţi mai mult despre cele mai spectaculoase călătorii cu trenul pe www.one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO