ZF 24

Chrysler intra in faliment

Chrysler intra in faliment
30.04.2009, 16:23 29

Producatorul american de autovehicule Chrysler va intra sub protectia legilor falimentului ca urmare a esecului discutiilor cu creditorii, a declarat un oficial al administratiei Obama, citat de Reuters.

Sub protectia anonimatului, oficialul a declarat ca singura optiune a Chrysler, ca urmare a neintelegerilor cu o parte din creditori, a facut imposibila evitarea falimentului.

Echipa guvernamentala pe probleme de idustrie auto va pregati fuziunea Chrysler cu Fiat, producatorul italian urmand sa preia 20% din activele viabile ale companiei americane.

Presedintele Barack Obama declara miercuri ca "ar fi un faliment foarte scurt", compania urmand sa continue sa opereze si "sa iasa pe o pozitie mai puternica", la finalul acestuia.

Cele mai bune active ale Chrysler vor fi vandute catre o noua entitate, ale carei conditii de activitate au fost stabilite intre compania americana si cea italiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO