ZF 24

Consiliu de Supraveghere la Raiffeisen

01.05.2007, 00:11 16

Raiffeisen Bank, a treia banca de pe piata, a trecut la sistemul dualist de conducere, cu un Consiliu de Supraveghere care supervizeaza activitatea unui Comitet executiv denumit Directorat.
AGA intrunita ieri a ales ieri cinci austrieci cu functii inalte in grupul Raiffeisen ca membri ai Consiliului de Supraveghere: Herbert Stepic, presedinte si CEO al Raiffeisen International (RI), divizia care administreaza operatiunile din Europa Centrala si de Est; Heinz Wiedner, COO al RI; Martin Gruell, CFO RI; Aris Bogdaneris, membru in Comitetul Director al RI (Retail Banking); Peter Lennkh, membru in Comitetul Director al RI (Coporate Banking).
Stepic urmeaza sa fie presedintele Consiliului, dupa ce organismul se va intruni intr-o prima sedinta pentru a-si vota propria ierahie. Steven van Groningen, actualul presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania, ar urma sa pastreze functia executiva, ca CEO al bancii.
Consiliul de Supraveghere a fost imputernicit de AGA sa numeasca membrii Directoratului. Acesta va avea minimum trei membri si maximum sapte. Hotararea AGA urmeaza sa fie nregistrata la Registrul Comertului. Pana atunci conducerea operativa a bancii este asigurata de Steven van Groningen, Marinel Burduja si James Stuart. Raiffeisen se aliniaza astfel noii legislatii corporative.
Majoritatea bancilor mari au trecut la sistemul dualist de conducere. La BCR, seful Consiliului de Supraveghere este Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, actionarul majoritar. Exceptie face BRd-SocGen, a doua mare banca de pe piata, unde Patrick Gelin este presedinte-director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24