ZF 24

Consumul de materiale de constructii a scazut cu 30% in primul semestru

28.07.2009, 12:08 60

Consumul de materiale de constructii a scazut in medie cu 30% in primele sase luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, mult peste estimarile de la inceputul anului care indicau o reducere de 5-10%.

Sectoare precum cimentul, materialele de zidarie, ferestrele din PVC (termopane), vopselele, placile ceramice, industrii cu o valoare de circa 2,5 miliarde de euro in 2008, s-au redus in medie cu 15-50% in primele sase luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Avand in vedere scaderea cu o medie de 30% a pietei materialelor de constructii, strategia de vanzari a urmarit reducerea efectelor acestor scaderi [i diminuarea riscului comercial, asigurarea unui cash-flow pozitiv fiind un obiectiv primordial in aceasta perioada”, spune Marius Marin, CEO al producatorului de materiale de constructii Macon-Simcor, cu afaceri anuale de 63 mil. euro.

Grupul a inregistrat in primul semestru o scadere a vanzarilor de 28%, fata de perioada similara a anului 2008, cel mai afectat domeniu fiind cel al prefabricatelor din beton din cauza lipsei finantarilor privind proiectele de infrastructura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO