ZF 24

Cum s-a vazut juramantul lui Basescu din Parlament: Geoana a fost maestru de ceremonii, Daniel a vorbit de cel viclean, Udrea a stralucit ca un far – reportaj ZF

Cum s-a vazut juramintul lui Basescu din Parlament: Geoana a fost maestru de ceremonii, Daniel a vorbit de cel viclean, Udrea a stralucit ca un far – reportaj ZF
21.12.2009, 17:47 24

Istoria se repeta si este trista pentru adversarii lui TraianBasescu din ultimele doua curse prezidentiale. Politica i-a obligatatat pe Adrian Nastase, cat si pe Mircea Geoana sa joace rolulmaestrilor de ceremonii in momentele de glorie ale lui TraianBasescu, la depunerea juramantului in Parlament.
In urma cu cinci ani, Adrian Nastase, pe care Basescu l-a invins inalegeri a condus, alaturi de Nicolae Vacaroiu, sedinta in care adepus pentru prima oara juramantul de presedinte.

Luni a fost randul lui Mircea Geoana, asezat la prezidiu, sa-lpriveasca pe Traian Basescu rostind discursul de presedinte.Basescu este singurul sef de stat din istoria ultimilor 20 de ani,care a fost ales pentru un al doilea mandat consecutiv.

Basescu a ajuns la Parlament dupa o ceremonie de final de mandatcu garda de onoare la Cotroceni. El a intrat singur in sala deplen, fara sa fie asteptat, ca in alte rinduri, de presedinteleSenatului sau al Camerei Deputatilor.

Udrea a luat ochii cu deux pieces-ul ciclamorbitor

A purtat cravata gri inchis, asortata cu taiorul sotiei sale,dar in disonanta completa ca nuantele pe care unii participanti lasedinta au ales sa le poarte.
De pilda, Elena Udrea, ministrul interimar al Turismului, straluceaca un far ciclam din banca ministrilor, inconjurata de costume sicravate in culori sobre. Elena Basescu s-a prezentat intr-un stilextrem de rezervat, cu parul in coc, si cu un costum abastruinchis, purtind pantofi de lac cu tocuri cui. Si sora ei cea mareIoana purta tocuri foarte inalte, dar si o rochita foarte scurta. Oadepta a tocurilor foarte inalte este si deputata PD-L RalucaTurcan, dar ea a preferat un costum negru, doar poseta LouisVuitton din lac rosu iesind cam mult in evidenta.
In aceasta maree de culori vii, ceremonia de depunere a nouluijuramint a trebuit sa fie foarte sobra, perturbata doar la unmoment dat de Viorel Hrebenciuc, negociatorul sef al PSD, care aintrat brusc in sala. El l-a aplaudat cu forta pe presedinteleBasescu cand acesta a intrat in sala pentru ceremonie.

Pe jilt odata la 5 ani

Lui Basescu i-a fost adus, ca si acum cinci ani un jilt de lemncu pernute din piele, pe care nu se mai asezase nimeni de acum 5ani. Dupa ce Ioan Vida, presedintele Curtii Constitutionale a citithotararea privind validarea lui Basescu in functia de presedinte,Basescu s-a grabit sa ia cuvintul, insa la rind era programatpatriarul Daniel, care a rostit 5 minute de rugaciuni, finalizatecu "Si ne izbaveste de cel viclean". Basescu i-a pupat mina, apoil-a pupat pe obraji si a purces la juramint. "Jur sa-mi daruiesctoata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala simateriala a poporului roman, sa respect Constitutia si legiletarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentaleale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea siintegritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajuteDumnezeu!".
De-acum ultimii cinci ani sunt istorie. Ce ne rezerva urmatorii?Reformare, a promis seful statului, si nu liniste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24