ZF 24

Distribuţia prin bancă a urcat finanţările Raiffeisen Leasing la 61 mil. euro în nouă luni

Felix Daniliuc, directorul general al Raiffei­sen Leasing

Anul viitor ne vom concentra pe consolidarea canalului de distribuţie şi mă aştept să văd o creştere a finanţărilor pentru camioane şi echipamente pentru producţie.

Felix Daniliuc, directorul general al Raiffei­sen Leasing Anul viitor ne vom concentra pe consolidarea canalului de distribuţie şi mă aştept să văd o creştere a finanţărilor pentru camioane şi echipamente pentru producţie.

Autor: Ciprian Botea

04.12.2013, 00:07 167

Raiffeisen Leasing, compania de leasing financiar a grupului austriac Raiffei­sen, a încheiat primele nouă luni cu finanţări de 61 mil. euro, cu 29% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, o treime din bani fiind alocaţi pentru achiziţia de echipamente. Profitul înregistrat în perioada ianuarie-septembrie s-a ridicat la 1,8 mil. euro.

Compania a urcat la sfârşitul lunii septembrie pe poziţia a doua în clasamentul firmelor de leasing deţinute de bănci, cu o cotă de piaţă de 11%.

Raiffeisen Leasing a încheiat peste 1.700 de contracte în această perioadă, cu o valoare medie a unei finanţări de 35.000 de euro, două treimi din business venind prin reţeaua de peste 500 de sucursale a Raiffeisen Bank. Banca a trecut în 2010 la o strategie de susţinere directă a vânzărilor companiei de leasing afiliate.

„Piaţa de leasing nu mai este predictibilă, nu mai există o corelaţie cu creşterea economică şi trebuie să ne întoarcem la lucrurile pe care le putem controla – eficienţă şi canale de distribuţie. Anul viitor ne vom concentra pe consolidarea canalului de distribuţie şi mă aştept să văd o creştere a finanţărilor pentru camioane şi echipamente pentru producţie“, a declarat Felix Daniliuc, directorul general al Raiffei­sen Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO