ZF 24

Divizia de turism a TUI va fuziona cu concurentul britanic First Choice

19.03.2007, 13:09 15

Grupul german TUI a prezentat, astazi, un plan de fuziune a diviziei cu activitate in sectorul de turism cu grupul britanic First Choice, tranzactie care vizeaza consolidarea pozitiei celui mai important operator european de turism in contextul intensificarii concurentei, transmite Reuters.

Fuziunea TUI-First Choice va conduce la formarea unui operator de turism cu venituri anuale de circa 12 miliarde de lire sterline (23,4 miliarde de dolari/17,5 miliarde de euro).

Noua companie, denumita TUI Travel, va avea sediul la Londra si va fi listata la bursa londoneza. Compania va fi controlata in proportie de 51% de TUI, diferenta de titluri revenind actionarilor First Choice.

Tranzactia este anuntata la interval de o luna dupa ce Thomas Cook, al doilea mare operator de turism din Europa, cu vanzari de 12 miliarde de euro, a achizitionat concurentul britanic MyTravel.

Interesul celor mai importanti jucatori din industria de turism pentru fuziuni este tot mai puternic, in contextul in care companiile vor sa isi reduca cheltuielile si sa isi indeparteze concurentii de pe piata, avand in vedere ca oferta de pachete turistice din Europa este mai mare decat cererea si tot mai multi oameni recurg la organizarea vacantelor prin intermediul Internetului si a companiilor de transport aerian low-cost. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO