ZF 24

Economia a scazut cu 9-10% in T2 - analisti

11.08.2009, 16:09 15

Economia a inregistrat in trimestrul al doilea o contractie de 9-10%, in contextul in care niciun sector nu a mai sustinut activitatea economica, conform economistilor intervievati de Mediafax.

Media estimarilor analistilor indica o contractie a economiei de 9,4% pentru trimestrul al doilea.

Cel mai pesimist dintre analisti este Laurian Lungu, director al Macroanalitica, care considera ca economia a scazut cu circa 10% in trimestrul al doilea fata de perioada similara a anului trecut.

"Nu cred ca a existat vreun sector care sa sustina activitatea economica in trimestrul al doilea. Constructiile, care au sprijinit economia in primul trimestru, au scazut foarte mult si probabil au inregistrat cel mai puternic declin dintre sectoarele economice", a spus Lungu.

Cea mai optimista dintre analistii este economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal, care considera ca economia s-a redus cu 8-9% in trimestrul al doilea.

"Nu cred ca au existat sectoare care au sustinut activitatea economica. Chiar si sectorul de constructii, care a mers in primul trimestru din inertie, vom vedea o scadere in perioada aprilie-iunie. In plus, agricultura isi va accentua scaderea in trimestrul al doilea, iar serviciile au inregistrat o scadere drastica, mai ales pe partea de comert", a spus Pal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24