ZF 24

Factorii politici influenteaza in 2010 instabilitatea pietelor financiare

08.02.2010, 17:23 361

Politica a devenit in 2010 un factor de influenta ainstabilitatii pietelor financiare occidentale, pornind de la crizadatoriilor din Europa de Sud-Est si pana la reforma din sectorulbancar american, intr-o maniera asociata mai mult economiiloremergente, comenteaza Reuters, citat de Mediafax.

La inceputul acestui an, masurile politice au stat la baza unoradintre cele mai ample miscari ale pietelor, care au dus lacastiguri sau pierderi, in functie de perceptia pozitiva saunegativa a investitorilor, iar tendinta pare sa fie de durata.

Riscurile politice, in sine, nu sunt mai mari. Evenimentelemajore produse in criza din 2008, urmate de redresarea pietei -decizia de a nu salva de la faliment Lehman Brothers, reuniuneaG20, deciziile de lansare a masurilor guvernamentale de stimulare aeconomiilor - au fost momente politice cu un impact profund asuprapietelor.

"Politica influenteaza pietele intr-o maniera diferita", adeclarat Alastair Newton, director general si analist politic lacompania Nomura.

In 2008, cateva decizii politice au stabilit tonul pietelor timpde mai multe luni. In prezent, stirile politice sunt factori totmai importanti care determina variatiile pe termen scurt dar sitendinta pe termen lung. Mai multe despre efectele deciziilor politice asuprapietelor financiare cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO