ZF 24

Farmec, afaceri de 5 milioane de euro in T1

08.05.2008, 13:30 14

In primul trimestru al acestui an, Farmec, cel mai mare producator romanesc de produse cosmetice, a realizat o cifra de afaceri de 5 milioane euro, in crestere fata de afacerile de 4,4 milioane euro, inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior.

Profitul companiei a consemnat o majorare de 26,9%, de la 420.000 euro in primele trei luni ale anului precedent la 530.000 euro in 2008.

"Evolutia vanzarilor de produse dermato-cosmetice este in general destul de lenta in in primele trei luni ale anului, ele venind dupa sezonul de varf al sarbatorilor de iarna", a declarat Mariana Sinitaru, specialist marketing in cadrul Farmec Cluj-Napoca.

Evolutia cifrei de afaceri in acest prim trimestru al anului se datoreaza intr-o buna masura si procesului de retehnologizare a sectiilor de productie inceput inca din 2006, care a condus la scaderea costurilor contribuind si la imbunatatirea calitatii produselor. Acest program de investitii va depasi pana in 2010 suma de 12 milioane euro si vizeaza reamenajarea spatiilor de productie si modernizarea liniilor de fabricatie pentru alinierea lor la normele tehnologice si ecologice ale Uniunii Europene.

Pentru anul 2008, Farmec Cluj-Napoca preconizeaza o cifra de afaceri de peste 24 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2007.

Farmec detine marci recunoscute international, printre care se regasesc Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Obsesie, Athos si Dermofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO