ZF 24

Financial Times: "Impactul economic imediat" al caderii Guvernului Boc va fi "probabil limitat"

14.10.2009, 12:08 17

Situatia politica din Romania ar putea duce la nerespectareaconditiilor impuse de acordul incheiat cu Fondul MonetarInternational (FMI), apreciaza mai multe surse din presainternationala, Financial Times considerand insa ca "impactuleconomic imediat" al caderii Guvernului va fi "probabillimitat".

Caderea Cabinetului aflat la putere de mai putin de un an asporit incertitudinea politica in Romania, tara afectata derecesiune, in contextul in care se incearca implementarea unuipachet de reforme economice dure, impuse de FMI. Totusi, "impactuleconomic imediat al caderii Guvernului va fi probabil limitat", searata in articolul publicat in Financial Times.

"Sunt destul de sigur ca acordul cu FMI va fi respectatindiferent de cine se afla la putere. Aspectul monetar alpachetului este responsabilitatea bancii centrale, asa ca nu este oproblema, iar urmatoarea runda de reforme structurale esteprevazuta abia in martie", a declarat Liviu Voinea, un economist dela organizatia Grupul de Analiza Economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO