ZF 24

Fostul consilier al lui Ion Iliescu, senatorul Catalin Voicu, acuzat de DNA ca a santajat oameni de afaceri

11.12.2009, 16:53 125

Senatorul Catalin Voicu a parasit sediul Directiei NationaleAnticoruptie (DNA), dupa trei ore, el primind interdictia de aparasi Bucurestiul. Fiind, senator, Voicu nu poate fi arestat faraacordul Senatului.

Intr-un comunicat al DNA, se spune ca procurorii efectueaza, incazul sau, cercetari pentru ca ar fi pretins si primit bani de laoameni de afaceri pentru solutionarea favorabila a unor cauzecivile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Voicu a ajuns la DNA cu mandat de aducere, el acuzand apoi ca afost "arestat" in fata casei sale.

Senatorul, care este vicepresedinte al Comisiei de aparare dinSenat, este general in rezerva cu patru stele al Servicului de Pazasi Protectie (SPP). Numele sau a fost vehiculat dupa alegerile din2008, pentru a prelua portofoliul Internelor, care fusese atribuitPSD. Este cunoscut ca un apropiat al sefului PSD, Marian Vangheliecare a dorit ca el sa fie numit in aceasta functie.

Catalin Voicu a fost intre 2000 si 2004, consilier pentru problemede securitate al fostului presedinte Ion Iliescu.
Potrivit DNA, "procurorii din cadrul Directiei NationaleAnticoruptie (DNA) efectueaza cercetari penale fata de inculpatulCatalin Voicu, senator, in sarcina caruia s-au retinut douainfractiuni de trafic de influenta".

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale,procurorii au stabilit ca, in cursul acestui an, Catalin Voicu arfi pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentrusolutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate perolul organelor judiciare.
"Alte detalii privind acest dosar vor fi comunicate in momentul incare desfasurarea investigatiilor va permite acest lucru", aprecizat DNA.
Intrucat este senator, Voicu nu poate fi arestat fara incuviintareaSenatului.

Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti sitrimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cuvoturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitareamandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestatifara incuviintarea Camerei din care fac parte.

Vezi ce spun persoanele implicate in dosar pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO