ZF 24

GALERIE FOTO: Ce SUVuri vor fi prezente la Salonul auto de la Geneva 2010 – de la cel mai ieftin, Dacia Duster, la cel mai mic, ASX

Dacia Duster SUV
01.03.2010, 12:00 21

Editia din 2010 a Salonului auto de la Geneva, care se deschideincepand cu 4 martie, va fi dominata de conceptele electrice sihybride, dar nu vo lipsi nici SUVurile, in ciuda crizei economiceglobale, care a convins multi soferi sa renunte la masinilenesatule de combustibili.

Noutatea o reprezinta faptul ca si Porsche sau VW au adusconcepte hibride chiar pentru Cayenne sau Touareg, iar Ferrari vinedin urma.

Criza a determinat constructorii sa reinventeze unele modele sauchiar vina cu un concept sau un model gata de lansarea comercialapentru nisele unde nu erau prezente. Dacia este cel mai elocvantexemplu, cu SUV-ul Duster, urmat producatori premium precum AstonMartin, care ne arata cel mai mic model din gama, si chiar Audi,care dupa o lunga campanie de marketing prezinta A1.

SUV-ul Duster, pentru care s-au format liste deasteptare ca pentru un Ferrari, se va prezenta oficial la Geneva pe2 martie si in Romania pe 6 martie. Duster va dispune de douamotorizari diesel, de 85 si 105 CP si de propulsolrul de 1,6 litri,benzina, de 105 CP.

Volvo C70 a primit de curand o fata noua, multmai moderna si astfel a atras interesul celor de la HEICO SPORTIV,cei care in mod traditional se concentreaza asupra modelelorsuedeze. Spoilerul frontal este o evolutie sportiva a celui deserie, nu unul distinct instalat pentru a schimba aspectul deserie. In partea posterioara se merge pe aceeasi reteta sportiva cuun difuzor amplu delimitat de patru evacuari. In plus, schimbatorulare o forma absolut speciala, creata impreuna cu THONET, unproducator de mobilier exclusivist.

Volkswagen aduce la Geneva noul Touareg alcarui pret de baza ajunge in Germania la 50.700 euro , fiindvalabil pentru motorizarea de baza V6 TDI, de 3.0 litri si 240 CP.Motorizarea 4.2 TDI (V8 de 340 CP) porneste de la exclusivista sumade 70.800 euro, iar cel mai scump Toareg in acest moment este celcu propulsie hibrida 3.6i V6 Hybrid: 73.500 euro.

ASX, cel mai mic SUV al Mitsubischi, prezent laGeneva, este un puzzle elemente preluate de la restul modelelor dingama. Nici la partea tehnica diferentele nu sunt mari: platformaeste preluata de la modelul Lancer iar motorul de 1,8 litri pebenzina este si el binecunoscut. Doua transmisii vor fi oferite, unmanuala cu 6 trepte si transimsia CVT. Tractiunea implicit in modul2WD, dar versiunile de top vor avea si tractiune integrala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO