ZF 24

Georgia, in stare de razboi

08.08.2008, 13:03 17

Georgia a atacat regiunea Ossetiei de Sud astazi, la atac participand trupe terestre si aeriene, informeaza Reuters.

Conform agentiei de stiri, atacul georgienilor a dus la moartea catorva locuitori si distrugerea unor case.

Ca raspuns la actiunile Georgiei, doua avioane de atac rusesti au bombardat o sectie de politie din orasul Kareli si au lansat o bomba in apropiere de Gori, orasul unde trupele georgiene s-au adunat pentru ofensiva asupra separatistilor din Ossetia de Sud. Moscova a refuzat sa comenteze stirea.

Presedintele georgian Mihail Saakashvili a declarat ca armata a "eliberat" cea mai mare parte din teritoriul din jurul capitalie, Tskhinvali, ordonand cu aceasta ocazie si mobilizarea reservistilor.

Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca atacul asupra Ossetiei de Sud va aduce replica Rusiei, in timp ce ministrul apararii a declarat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a aparea cetatenii rusi din provincie.

Bursa rusa a inregistrat scaderi in decursul acestei zile, indicele compozit MICEX inregistrand o cadere de 1,91%. MICEX cuprinde cele mai lichide 30 de companii tranzactionate la bursa din zece sectoare industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24