ZF 24

GfK: Doar 13% dintre utilizatorii internet sunt dispusi sa plateasca pentru continutul online

21.12.2009, 11:58 14

Doar 13% dintre dintre utilizatorii de Internet sunt dispusi saplateasca pentru informatiile online, 8% acceptand o taxa inschimbul unui continut fara publicitate, iar 5% acceptand chiar sisa plateasca pentru site-urile cu publicitate, conform unui studiurealizat de compania GfK pentru Wall Street Journal in 16 tarieuropene si SUA.

Studiul arata ca majoritatea surferilor isi doresc sa continuesa foloseasca Internetul in mod gratuit.

In cadrul cercetarii, utilizatorii de Internet au fostintrebati, printre altele, cat de dispusi sunt sa plateasca pentrucontinut - in special in cazul website-urilor de stiri,divertisment si cunostinte generale precum Wikipedia.

80% dintre respondentii din cele 17 tari isi doresc incontinuare acces gratuit la continutul online: o treime din totalulparticipanților cred ca informatiile de pe Internet trebuie sa fiegratuite si neinsotite de publicitate.

Majoritatea (46%) vrea acces gratuit, dar este pregatita saaccepte si publicitatea. Privind situatia pe tari, peste 50% dintregreci, belgieni, suedezi si americani au fost de acord cu acesteconditii, in vreme ce romanii arata cea mai mica deschidere catreaceasta situatie - doar 22% dintre ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO