ZF 24

Grecia, pregatita sa acceseze imprumutul primit de la UE si FMI

16.04.2010, 18:39 18

Grecia se pregateste sa acceseze imprumutul primit de la UniuneaEuropeana si FMI pentru eventualitatea in care va fi nevoie, adeclarat vineri premierul Greciei, George Papandreou, la o zi dupace guvernul de la Atena a cerut o reuniune cu oficialii UniuniiEuropene, Bancii Centrale Europene si FMI, informeaza MarketWatch.

Papandreou a spus parlamentarilor ca decizia de activare aprogramului, care ar oferi Greciei fonduri de pana la 45 miliardeeuro, va depinde de "interesele tarii". "Luam toate masurilenecesare" a mai spus oficialul elen.

Reprezentanti ai Uniunii Europene si FMI vor ajunge la Atenaluni, dupa ce joi Grecia a cerut asistenta in privinta realizariiprogramului economic.

Vineri, randamentul cerut pentru obligatiunile emise de guvernulGreciei a urcat la 7,30%.

"Pare a fi tot mai greu de evitat accesarea de catre Grecia aimprumuturilor primite de la UE si/sau FMI pentru a evita intrareaintr-o criza de fonduri, iar detalii vor aparea in urmatoarelezile", a declarat Jane Foley, director de cercetare in cadrulForex.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO