ZF 24

Hitachi va investi 265 mil. dolari in cresterea productiei

10.09.2007, 15:43 18

Grupul japonez Hitachi a anuntat ca va investi, pana in 2010, 30 de miliarde yeni (265 de milioane dolari) pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii de echipamente pentru centrale nucleare din Japonia, transmite Reuters.

Energia nucleara a redevenit populara, din cauza incalzirii globale si a cresterii preturilor la gaze naturale si petrol. Companiile energetice vor sa obtina licente pentru constructia a 30 de reactoare nucleare in Statele Unite ale Americii, pana in anul 2015, si a altor 20 de reactoare nucleare in China, pana in 2020.

Fabrica Hitachi este situata in apropiere de Tokyo si produce structurile de baza pentru reactoarele nucleare. Compania japoneza intentioneaza sa construiasca inca o fabrica pentru productia de parti din carbon si sa inceapa, pana in 2010, fabricarea de structuri sudate de dimensiuni mari.

"Vrem sa ne marim capacitatea pentru a face fata cererii mai mari, determinate de constructia, in special in SUA, a mai multor reactoare nucleare", a declarat purtatorul de cuvant al Hitachi, Masayuki Takeuchi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24