ZF 24

Hollywood-ul ramane fara finantatori

12.03.2009, 18:28 23

Dificultatea cu care Steven Spielberg obtine 325 mil. dolari (255 mil. euro) prin credite pentru noul sau studio, DreamWorks SKG, ilustreaza problemele pe care le traverseaza Hollywood-ul in incercarea de a isi finanta filmele in aceasta perioada caracterizata de inasprirea conditiilor de creditare, scrie The Wall Street Journal.

Dupa mai multe luni de negociere, DreamWorks si partenerul sau financiar, JP Morgan Chase, au obtinut pana in prezent jumatate din suma necesara lansarii studioului din aceasta primavara, potrivit unor surse apropiate. Restul fondurilor urmeaza a fi obtinute in decurs de o luna sau doua. Suma de 325 mil. dolari este deja o valoare redusa, la mai putin de jumatate fata de cat se sperase initial sa se obtina prin credite, valoare anuntata vara trecuta cand studioul si-a anuntat parteneriatul cu Reliance ADA Group din India.

Provocarile cu care s-a confruntat unul dintre cei mai cunoscuti regizori de la Hollywood in incercarea sa gasi un grup de sustinatori financiari, nu fac decat sa intunece perspectivele de viitor ale celorlalte studiouri. In anii precedenti finantatorii erau pregatiti sa ofere bani si pentru proiecte mai costisitoare, acum insa acestia sunt din ce in ce mai greu de gasit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO