ZF 24

Importatorul marcii Ferrari in Romania, Ion Bazac, va conduce ministerul Sanatatii

Importatorul marcii Ferrari in Romania, Ion Bazac, va conduce ministerul Sanatatii
18.12.2008, 18:12 204

Ion Bazac detine in prezent functia de presedinte al Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania la care detine 47,5% dintre actiuni. Compania care estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 6 mil. euro, mai are ca actionari Central Europe Finance Holding (Cefin Holding) care mai detine si importul vehiculelor comerciale Iveco cu 47,5% din actiuni, in timp ce Camelia Bazac, general manager al companiei detine 5% din actiunile companiei si care anterior a fost brand manager pentru Maserati. Pentru 2009 Forza Rossa si-a bugetat afaceri de 10 mil. euro, in crestere cu 40% fata de anul acesta si estimeaza un profit de 350.000 de euro, dublu fata de cel din 2008.
Una din prioritatile pe care trebuie sa le aiba in vedere in calitate de ministru al Sanatatii va fi transparenta modului de calcul al pretului la medicamente.
“In sanatate am avea nevoie de transparenta in ceea ce priveste modul de calcul al pretului la medicamente pe tot parcusul lantului. Din punctul meu de vedere aceasta ar trebui sa fie prioritatea. De asemenea ar trebui sa se delimiteze clar ce poate deconta statul si ce nu”, a spus Radu Tudoarche, actionar al Newarch Investments, vehicul care controleaza unul dintre primii zece jucator din distributia de medicamente, Montero.
De asemenea, Ion Bazac mai detine si functia de administrator delegat al SC Inox SA, unicul producator de componente si articole din otel inoxidabil din Romania.
Actualul presedinte al Forza Rossa a mai detinut functii precum cea de presedinte al consiliului de administratie al SC Global Finance&Leasing IFN, achizitionata de Fortis Bank in 2006, cea de secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii intre decembrie 2000 si martie 2002, precum si intre iulie si decembrie 2002. Functia de secretar de stat a mai detinut-o si intre martie 2002 si iulie 2003, in cadrul Ministerului Apelor si Protectiei Mediului,

In ianuarie 2005 Bazac a fost audiat in dosarul „Sanatatea” la Parchetul National Anticoruptie, in legatura cu transferul ilegal al unor fonduri in valoare de cinci miliarde de lei catre mai multe societati intermediare in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor medicale din tara.
Bazac a devenit membru al PSD incepand cu luna martie 2001, in timp ce din decembrie 2006 a devenit membru al Consiliului National al PSD, in timp ce in prezent este membru al Biroului Executiv al PSD Braila.
Bazac este absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si are diploma de competenta in conducerea serviciilor medicale si sociale, precum si Master in conducerea afacerilor obtinut in cadrul Facultatii de Management din ASE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24