ZF 24

Industria auto din Europa înregistrează a 12-a lună consecutivă de creşteri ale vânzărilor: Numărul de maşini noi vândute a crescut cu 17%, la peste un milion de vehicule

Industria auto din Europa înregistrează a 12-a lună...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.08.2023, 15:31 87

Vânzările de automobile în Europa au înregistrat un avânt puternic în luna iulie, în condiţiile în care cererea tot mai mare de vehicule electrice şi disponibilitatea îmbunătăţită a pieselor de schimb au contribuit la o a 12-a lună consecutivă de creştere, a raportat Bloomberg.

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 17%, la 1,02 milioane de vehicule, a anunţat miercuri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile. Vânzările de maşini electrice au crescut cu 62%, în timp ce livrările de modele diesel au scăzut cu 9%. Pieţe precum Germania, Franţa şi Spania au înregistrat creşteri de două cifre ale vânzărilor.

Constructorii auto au lucrat la comenzile care s-au acumulat în timpul unei perioade prelungite de probleme de aprovizionare. Acum, când penuria de semiconductori şi de alte componente critice s-a atenuat, viitorul industriei este umbrit de perspectivele de creştere a costurilor de trai şi de împrumut care vor afecta şi mai mult consumatorii. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO