ZF 24

Intesa Sanpaolo Bank dă Primăriei Municipiului Bucureşti un credit de 150 mil. lei, pe 10 ani, pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze electrice

Intesa Sanpaolo Bank dă Primăriei Municipiului...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2024, 09:47 261

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a grupului Intesa Sanpaolo, a fost selectată de Primăria Municipiului Bucureşti, în urma unei licitaţii pentru contractarea unui împrumut de 150 mil. lei, care va fi folosit pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze cu autonomie. 

Creditul, acordat pe o perioadă de 10 ani,  se încadrează în categoria finanţărilor verzi şi va fi folosit pentru cofinanţarea proiectului „Achiziţionare mijloace de transport mai puţin poluante necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti“.

„Susţinem Primaria Capitalei în aceasta iniţiativă de îmbunătăţire a calităţii transportului public şi de reducere a impactului asupra mediului în Bucureşti. Suntem convinşi că acest proiect va aduce beneficii semnificative şi va contribui la consolidarea infrastructurii locale şi la creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii Capitalei“, a declarat Vlad Ponta, director general adjunct şi şeful Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank România. Intesa Sanpaolo Bank activează în România din 1996 ca bancă universală. 

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 mld. euro în credite şi 1,3 trilioane de euro în active financiare ale clienţilor la sfârşitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24