ZF 24

Investitoarea Carmen Bobu intră în boardul Transilvania Broker de Asigurare în locul lui Erik Barna, care a renunţat la al doilea mandat

Investitoarea Carmen Bobu intră în boardul Transilvania...

Autor: Tibi Oprea

07.07.2023, 19:12 1015

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a anunţat vineri seară la Bursa de Valori Bucureşti că a numit-o pe investitoarea Carmen Bobu în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie ca urmare a renunţării la mandat a lui Erik Barna.

„Actualilor membri ai Consiliului de Administraţie li s-a alăturat dna Bobu Carmen-Loredana (administrator neexecutiv), durata mandatului noului administrator fiind stabilită pe durata actualului mandat al Consiliului, respectiv până la data de 27.04.2026”, notează brokerul într-un raport la BVB.

Erik Barna, fondatorul Life is Hard, a anunţat că se retrage din CA la finele anului trecut, la scurt timp după ce a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru un nou mandat, „având în vedere că deţin şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie şi Director Executiv al Diviziei de Insurance al Life is Hard”.

Carmen Bobu este o investitoare activă la Bursa de la Bucureşti, având deţineri în companii precum Transilvania Broker de Asigurare (40% din total portofoliu), Sphera Franchise Group (30%) şi OMV Petrom (15%), dar şi în SafeTech Innovations şi Grup Şerban Holding. Ea a declarat pentru ZF că a subscris în oferta de listare a Hidroelectrica.

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul trimestru din 2023 cu un profit net de 4,3 mil. lei, în scădere cu 17% faţă de rezultatul net din T1/2022, la afaceri de 33,5 mil. lei, cu 8,3% mai mici. În primele trei luni ale anului 2023, volumul primelor de asigurare distribuite de Transilvania Broker de Asigurare s-a apropiat de 233 mil. lei, cu 7,3% mai mult decât în perioada de referinţă încheiată la 31 martie 2022, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la BVB.

Compania are o capitalizare de 104 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 42,1% de Gabriel Login, director general, respectiv în proporţie de 26,45% de Dan Niculae, preşedinte CA. Acţiunile TBK înregistrează o creştere de 17,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 15,9 mil. lei, arată datele bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO