ZF 24

Lenovo a trecut în premieră pe primul loc pe piaţa de PC-uri din România

Lenovo a trecut în premieră pe primul loc pe piaţa de...

Autor: Adrian Seceleanu

26.08.2013, 08:00 392
Subsidiara locală a producătorului chinez de PC-uri Lenovo a trecut în al doilea trimestru al acestui an pe primul loc pe piaţa românească de PC-uri, pentru prima oară de la înfiinţarea reprezentanţei locale în 2005, cu o cotă de 19,6% din vânzările de desktopuri şi laptopuri, faţă de 10,9% în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat într-un interviu pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova.
 
„În trimestrul trecut am reuşit să avem mai mult de 5% cotă de piaţă pe segmentul conturilor mari din sectorul public şi privat, să fim pe locul doi pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi în top trei pe segmentul consumer. Toate cele trei cumulate au făcut ca poziţia pe România să fie de numărul unu pe piaţa de PC-uri“, a spus Aurel Neţin.
 
El a adăugat, citând date dintr-un raport al companiei de analiză IDC, că Lenovo a fost în al doilea trimestru numărul unu la vânzările de computere desktop şi numărul doi pe vânzările de laptopuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24