ZF 24

Lenovo: Poate că vom aduce smartphone-urile şi în România

Lenovo: Poate că vom aduce smartphone-urile şi în...

Autor: Ioana Nita

09.09.2013, 00:08 373
Compania chineză Lenovo ar putea intra la un moment dat, în viitor, pe piaţa de smartphone-uri din România,  estimată la circa 1,5 milioane de unităţi în acest an, a declarat David Roman, vicepreşedinte şi director de marketing al Lenovo.
 
„Pentru a intra pe piaţa smartphone-urilor trebuie îndeplinite mai multe condiţii. Trebuie să avem relaţii cu operatorii de telecom, trebuie să avem aprobare pentru punerea produselor în vânzare pe piaţă, trebuie să avem distribuitorii potriviţi şi trebuie să oferim şi suport tehnic. Cu tabletele putem intra mai repede pe pieţe pentru că tabletele merg pe aceeaşi  infrastructură ca PC-urile“, a spus Roman.
 
În România s-au vândut anul trecut aproximativ 700.000 de PC-uri, faţă de aproximativ un milion de smart­phone-uri.
 
Roman a precizat că Lenovo adaugă smartphone-urile în ofertă pe noi pieţe doar după ce toate detaliile sunt puse la punct în contextul în care piaţa este aglomerată, iar detaliile sunt importante. „Din această cauză ne ia mai mult pentru a intra pe noi pieţe. Dar odată ce vom face aceste investiţii şi vom avea totul pus la punct, vom intra şi pe piaţa din Ro­mânia“, a afirmat vicepre­şedintele Lenovo, adăugând că strategia este ca anul viitor Lenovo să fie prezent cu gama de smartphone-uri pe cât mai multe pieţe mature de mari dimensiuni. El a insistat că nu are cunoştinţă despre momentul în care s-ar putea întâmpla acest lucru şi a spus că nu poate garanta că Lenovo va aduce smartphone-urile în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24