ZF 24

Manchester United a angajat cele mai puternice banci din lume pentru a-i vinde obligatiuni de 560 milioane de euro

Clubul de fotbal Manchester a angajat cele mai puternice banci din lume pentru a-i vinde obligatiunile de 560 mil. euro
11.01.2010, 12:15 24

Echipa britanica de fotbal Manchester United a angajat Bank ofAmerica-Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorganChase, KKR&Co si Royal Bank of Scotland pentru vanzarea unorobligatiuni cu scadenta la sapte ani a caror valoare totala seridica la 500 mil. lire sterline (800 mil. dolari, 560 mil. euro),potrivit unui bancher implicat in aceasta tranzactie, scrieBloomberg.

Manchester incearca sa vanda obligatiuni deoarce proprietarul deorigine americana al echipei de fotbal din Premier League incearcasa restructureze datoriile clubului.
"Manchester United a anuntat ca incearca sa stranga 500 de milioanede lire sterline, iar principala sursa va fi o emisiune de titluricu scadenta in 2017", potrivit unor surse oficiale. "Obligatiunile,ce vor fi vandute pentru ca ulterior banii sa fie folositi pentrurestructurarea datoriilor contractate de club, vor fi emise de MUFinance".
Philip Townsend, purtatorul de cuvant al clubului a refuzat saofere alte detalii.

Echipa de fotbal, controlata de familia Glazer, din StateleUnite, are datorii de 699 mil. lire sterline. Malcom Glazer, un omde afaceri american, a cumparat participatia majoritara in 2005. Dela venirea sa, echipa a castigat trei titluri de campioananationala, iar in 2008 a castigat Champions League.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO