ZF 24

Mihai Necolaiciuc, directorul acuzat ca a devalizat CFR-ul, a fost arestat in SUA

18.06.2009, 11:33 89

Agentii federali americani l-au arestat ieri in Florida pe romanul Mihai Necolaiciuc, fostul director al Cailor Ferate Romane, pus sub acuzare la inceputul acestui an pentru diverse fapte de coruptie, scrie cotidianul american Palm Beach Post.

Necolaiciuc a fost arestat de agentii americani de la Departamentul de Migratie si Vami. Nicole Navas, purtatorul de cuvant al Politiei pentru Migratie si Vami din South Florida, declara, miercuri noapte, ca singura informatie pe care o poate da este ca Necolaiciuc a fost arestat pentru ca a incalcat legislatia privind imigratia din SUA (Immigration and Nationalization Act).

In 16 februarie, Mihai Necolaiciuc a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, printre care si fosti directori ai societatii, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.El este acuzat ca in perioada 2002 - 2003 ar fi semnat 23 de comenzi de achizitii de piese pentru instalatii feroviare catre SC General Com Electrica SA Bucuresti. Aceste comenzi ar fi fost semnate ilegal, in lipsa unor acte din care sa reiasa necesitatea si oportunitatea achizitiei, furnizorul nefiind neautorizat de catre Autoritatea Feroviara Romana.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO