ZF 24

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, despre atuurile României pentru investitori: Energia, agricultura, regiunile turistice şi vorbitorii de limba germană

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, despre...

Autor: Gabriel Razi

04.10.2013, 00:08 26

România este atractivă pentru investitorii germani pentru că piaţa este una dintre cele mai mari din regiune, iar economia are tradiţie în inginerie, dar şi ca urmare a rezervelor energetice, a terenurilor arabile, a regiunilor turistice atractive şi a unui număr ridicat de vorbitori de limba germană. Forţa de muncă vorbitoare de limba germană din Transilvania este şi unul dintre motivele concentrării în această regiune a unei bune părţi din fabricile locale ale companiilor germane, a declarat pentru ZF Werner Hans Lauk (63 de ani), ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, care şi-a început misiunea în urmă cu trei luni. Înainte de a veni la Bucureşti, ambasadorul a fost în misiuni diplomatice la Caracas, Praga, Riad, Kabul şi Hong-Kong.

„România reprezintă în regiune o piaţa comparativ mare şi are o bună tradiţie în producţie şi inginerie, fapt care a atras, printre altele, mulţi producători germani. În plus, România are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pregătită şi talentată la limbi străine“, a spus ambasadorul.

El a adăugat că investitori germani care şi-au localizat fabrici în nordul şi vestul ţării au fost atraşi şi de disponibilitatea forţei de muncă vorbitoare de limba germană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24