ZF 24

Noul Consiliu de Administraţie al BNR se va întâlni joi în prima şedinţă, la care vor fi prezenţi şi foştii membri

Noul Consiliu de Administraţie al BNR se va întâlni...

Autor: Ovidiu Tempea

15.10.2014, 17:53 175

Consiliul de Administraţie, care şi-a început mandatul în 9 octombrie, este dominat de membrii susţinuţi de PSD, care a numit direct cinci dintre cei opt membri, excluzându-l pe guvernator.

Astfel, din noul CA fac parte Florin Georgescu (PSD) - prim-viceguvernator, Liviu Voinea (PSD) - viceguvernator, Bogdan Olteanu (PNL) - viceguvernator, Daniel Dăianu (PSD) - membru, Gheorghe Gherghina (PSD) - membru, Dinu Marin (PSD) - membru, Agnes Nagy (UDMR) - membru şi Virgil Stoenescu (PDL) - membru.

De la schimbarea din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu elaborarea şi execuţia bugetului, la începutul lunii august, şi până la preluarea mandatului, Gheorghe Gherghina a fost consilier al guvernatorului BNR, potrivit mai multor surse.

De fapt, pe toată perioada 2008 - 2014 în care a Gherghina a activat ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor el a fost detaşat de la Banca Naţională a României, unde s-a ocupat între 2005 şi 2008 de elaborarea conturilor naţionale.

Surse din BNR afirmă că, deşi se stabilise iniţial că Gherghina va susţine Ministerul Finanţelor la elaborarea celei de-a doua rectificări bugetare, noul ministru al Bugetului, Darius Vâlcov, nu a mai dorit să colaboreze cu fostul secretar de stat.

La alegerile din vara acestui an, Mugur Isărescu a fost susţinut fără rezerve de toate partidele din Parlament, aşa cum s-a întâmplat mai mereu în ultimii 22 de ani

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO