ZF 24

Obama: Cea mai probabila solutie pentru GM si Chrysler, falimentul. A fost buna decizia de a ajuta companiile auto? Comentati aici

01.04.2009, 09:28 27

Presedintele american Barack Obama considera ca un faliment negociat rapid ar putea fi o cale recomandabila cale pentru ca General Motors sa poata incepe restructurarea pentru a deveni un producator auto competitiv, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Obama este pregatit de asemenea sa lase Chrysler sa intre in procedura de faliment si sa o vanda pe bucati, in cazul in care producatorul auto nu va reusi sa formeze o alianta cu Fiat, au declarat membri ai Congresului american care au fost instiintati in legatura cu situatia celor doi producatori auto.

Presedintele american a oferit GM 60 de zile in care sa vina cu un program de reducere a costurilor si datoriilor mai bun decat cel prezentat luna trecuta. Falimentul "rapid si chirurgical" despre care vorbeste administratia Obama ar putea o optiune inevitabila, au declarat membrii Congresului.

Intrarea in procedura de faliment a GM ar putea duce la caderea imaginii GM, care in 2004 raporta profituri de 2,8 miliarde dolari iar in 1962 controla 51% din cota de piata din SUA.

In conditiile in care se va lua decizia de a baga cele doua companii in procedura de faliment, in ce masura au fost justificate ajutoarele financiare pe care acestea le-au primit in trecut de la guvernul american? Comentati aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO