ZF 24

Operatorii care solicita resurse de numerotatie vor plati un tarif anual, de la 1 octombrie

05.09.2007, 18:42 18

Companiile de telecomunicatii fixe si mobile care vor solicita resurse de numerotatie vor plati, incepand cu 1 octombrie, un tarif anual catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia (ANRCTI), a anuntat, astazi, institutia.

Spre exemplu, pentru fiecare bloc de 10.000 de numere geografice de 9 cifre, pentru servicii de comunicatii furnizate la puncte fixe, cat si pentru blocurile de 10 numere geografice de 6 cifre, pentru servicii de interes general la nivel local, in domeniul telefoniei fixe (Romtelecom si operatorii alternativi), tariful va fi de 350 lei.

In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila, pentru fiecare bloc de un milion de numere, operatorul va plati catre ANRCTI suma de 35.000 lei.

ANRCTI a mai stabilit si drepturile si obligatiile titularilor de licente, precum si gradul minim de utilizare a resurselor de numerotatie alocate anterior, pentru a fi alocate resurse suplimentare.

Astfel, pentru numerele de 9 cifre din domeniile 0Z = 02 si 0Z = 03 (Romtelecom si operatorii alternativi de telefonie fixa), gradul minim de utilizare este de 50%.

In cazul numerelor de 6 cifre din domeniul 0Z = 03 (operatorii alternativi de telefonie fixa), gradul minim de utilizare este de 80%, iar pentru telefonia mobila, de 60%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO