ZF 24

Orban candideaza la sefia PNL ca sa apere democratia de Antonescu

Orban candideaza la sefia PNL-ului ca sa apere democratia de Antonescu
28.02.2010, 16:22 26

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban (47 de ani) si-a anuntatin urma cu cateva minute candidatura la un mandat de presedinte alPNL, functie pentru care mai candideaza si actualul lider CrinAntonescu. Orban, un fost aliat al lui Antonescu, a afirmat ca vacandida pentru a apara democratia din PNL, o aluzie la intentiaactualului presedinte de a promova votul pe motiuni si nucandidaturile individuale.

Antonescu (51 de ani) si Orban au facut echipa la sefia PNL cumult entuziasm in 2009, totusi relatiile s-au racit spre fineleanului dupa ce actualul presedinte PNL a refuzat intratea laguvernare alaturi de PD-L, oferta care i-a convenit insa lui Orbansi fostului premier liberal Calin Popescu-Tariceanu.

Conflictul dintre cei doi fosti parteneri s-a agravat inultimele saptamani, Antonescu fiind cel care a sustinut initial cava desfiinta functia de prim-vicepresedinte pe care o ocupa acumOrban. Orban a mai candidat fara succes la sefia PNL in 2002, canda fost ales presedinte Theodor Stolojan. Congresul PNL pentrualegerea noului presedinte liberal va avea loc pe 7 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO