ZF 24

Pe ce actiuni sa pariem in 2010

14.01.2010, 22:09 14

"Din experienta anilor anteriori, cred ca investitorii se vorindrepta tot catre SIF-uri si banci. De asemenea, actiunileenergetice, precum si cele din sectorul petrolier cred ca vor fitinta investitorilor in acest an", considera Dorin Masca, broker laCarpatica Invest.

SIF-urile sunt si anul acesta principalul pariu al analistilorsi managerilor de fonduri datorita asteptarilor privind ridicareapragului de detinere de la 1% la 5%, care ar creste interesulpentru aceste titluri. Cei care se asteapta insa ca Bursa sa suferecorectii in prima parte a anului mizeaza pe titlurile companiilorde utilitati, Transgaz si Transelectrica, in timp ce titlurilebancare nu sunt considerate favorite la realizarea unor randamenteridicate din cauza scaderii profiturilor din sistemul bancar si adividendelor mai mici.

Marius Olteanu, directorul firmei de administrare ainvestitiilor SIRA, crede ca actiunile care ar putea aduce cele maimari castiguri sunt titlurile mai putin vizibile de pe Bursa si depe RASDAQ, care sunt insa si mai riscante.

Cititi mai multe despre oportunitatile de investitii din2010 pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO