ZF 24

Piaţa de plăci ceramice: dependentă de rezidenţial, dar fără şanse de creştere mai devreme de 2015

Piaţa de plăci ceramice: dependentă de rezidenţial,...

Autor: Andreea Neferu

09.10.2013, 00:08 180

Cea mai mare parte a vânzărilor de plăci ceramice - gresie şi faianţă - merge către sectorul rezidenţial, care în prezent este blocat din cauza accesului greoi la creditare şi a lipsei unor politici economice de încurajare a consumului, scrie revista BUSINESS CONSTRUCT. Creşteri sustenabile în zona rezidenţialului şi, în consecinţă, în sectorul plăcilor ceramice vor apărea într-un scenariu optimist abia în 2015, spun jucătorii din piaţă.

După un început de an bun, în care premisele creşterii reuşiseră să-şi facă simţite prezenţa, piaţa de plăci ceramice a revenit pe scădere, spun jucătorii din sectorul de profil.

„Piaţa plăcilor ceramice a dat semne de creştere în primele patru luni ale lui 2013, după care a înregistrat o uşoară scădere. În acest moment nu putem vorbi despre o evoluţie stabilă a pieţei şi nici despre o stabilizare a consumului“, spune Sergiu Apolzan, director de vân­zări şi marketing în cadrul Lasselsberger România, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, care deţine brandul Cesarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO