ZF 24

Pretul petrolului ar putea depasi 80 de dolari pe baril in aceasta vara

24.05.2007, 18:11 13

Pretul petrolului ar putea depasi cu usurinta nivelul de 80 de dolari pe baril in aceasta vara, ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, a cresterii economice rapide din China si a dezinteresului OPEC de a reduce productia, considera analisti citati de Reuters.

Nivelul record al cotatiei nu va avea insa acelasi impact asupra preturilor ca in anii anteriori, intrucat consumatorii s-au obisnuit cu aceasta situatie.

"Se pare ca preturile vor creste in continuare, din cauza tensiunilor geopolitice si a nivelului scazut al stocurilor din Statele Unite. Am putea ajunge cu usurinta la 80 de dolari. O diferenta de 10 dolari este nimic pe aceste piete", a declarat Christopher Bellew, vicepresedinte la Bache Commodities.

Pretul petrolului Brent, considerat ca reprezentativ pentru piata mondiala, a atins joi, pentru scurt timp, 71,42 dolari pe bari, cel mai ridicat nivel din ultimele noua luni. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24