ZF 24

Romania Libera: Geoana, chemat sa dea socoteala la PSD

21.05.2007, 11:19 11

Saptamana incepe prost pentru Geoana, Iliescu, Hrebenciuc si Corlatean. Astazi, la Kiseleff, li se va cere socoteala pentru infrangerea de la referendum.
La PSD se anunta demisii din partea grupului de la Cluj, in cazul in care Geoana insusi nu demisioneaza. Demisia conducerii a fost ceruta dupa anuntarea infrangerii de care Sorin Oprescu in direct la tv.
Geoana, Iliescu si Hrebenciuc sunt acuzati de o mare parte a liderilor PSD ca se fac vinovati de infrangere, deoarece ei au avut ideea colaborarii cu Tariceanu pentru suspendarea lui Basescu, colaborare ce s-a dovedit a fi dezastruoasa pentru partid, mai ales in conditiile in care un sfert dintre simpatizantii social-democratilor si-au dat votul in favoarea lui Basescu.
Ieri, trei vicepresedinti au cerut conducerii sa-si asume raspunderea pentru infrangere. Ioan Rus, Vasile Dancu si Victor Ponta au declarat ca astazi, la sedinta Biroului Permanent, vor cere "o analiza" pentru a se vedea cine este responsabil si ce masuri trebuie luate.
Vicepresedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca isi va da demisia din functie in cazul in care "se va constata ca nimeni nu e de vina". De asemenea, un alt vicepresedinte, Liviu Dragnea, a anuntat la randul sau ca-si va depune demisia astazi in cazul in care Geoana insusi nu va demisiona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO