ZF 24

Senatul SUA loveste in plin emitentii de carduri de credit: dobanzile nu vor mai putea fi majorate

19.05.2009, 21:42 18

Senatul american a votat marti cu o majoritate covarsitoare o lege care interzice bancilor sa majoreze brusc dobanzile si comisioanele de administrare percepute la cardurile de credit, luand o optiune importanta pentru reformarea unei industrii care a functionat fara reglementari majore timp de mai multe decenii, scrie Washington Post.

Cu 90 de voturi pentru si doar 5 impotriva, membrii camerei superioare a Congresului au oferit o victorie consumatorilor si Casei Albe, care a invinovatit metodele folosite in sectorul bancar de adancirea recesiunii si cresterea somajului, precum si  de declinului pietei imobiliare.

"Aceasta este o piatra de hotar in legislatia americana si va face industria bancara mai transparenta si mai cinstita fata de milioane de consumatori", a declarat Travis Plunkett, director juridic la Federatia Consumatorilor Americani. "Mai exact, aceasta decizie va impiedica emitentii de carduri de credit sa majoreze neasteptat si in mod nedrept dobanzile", spune Plunkett.

 

Actul normativ permite bancilor sa majoreze dobanzile doar daca detinatorul cardului nu si-a platit ratele de mai bine de 60 de zile. Daca dobanda este majorata dar urmatoarele rate sunt platite la timp pentru urmatoarele sase luni, rata originala a dobanzii va fi reintrodusa. www.washingtonpost.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24