ZF 24

Sibiul reabilitează reţelele de canalizare cu peste 48 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

04.07.2012, 17:16 142

Municipalitatea Sibiu a demarat un program investiţional în valoare totală de circa 48,7 mil. lei (11 mil. euro), fără TVA, pentru lucrări de extinderea şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată din municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr. Lucrările sunt executate de asocierea dintre companiile Hidroconstrucţia Bucureşti, Construcţii Sibiu şi Universal Business Sibiu, durata de execuţie a acestora fiind de 30 de luni.

În cadrul acestei investiţii se vor reabilita reţele de canalizare pe o lungime de aproximativ 14,5 km, pentru o populaţie beneficiară de peste 10.000 de consumatori. Lucrările se vor desfăşura în cartierele Lazaret, Terezian Ţiglari, Ştrand, Hipodrom Vasile Aaron, zona Ştefan cel Mare. Extinderea reţelei de canalizare se va realiza pe o lungime de 4,2 km, pentru o populaţie de aproximativ 800 locuitori. Zonele vizate sunt Viile Sibiului, prelungirea Săcel şi cartierul Veterani.

Acesta este primul contract de lucrări din cadrul proiectului ‘’Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov’’, derulat de compania Apă Canal şi cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul Axei Prioritare 1, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 421,4 mil. lei (circa 96 mil. euro), fără TVA, iar valoarea finanţării nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 322,4 mil. lei (74 mil. euro).

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO