ZF 24

SIF1 continua sa strige "Lupul!": Banca Transilvania actioneaza in mod concertat cu fondurile Firebird. Suspenda dreptul de vot pentru 20% din actiuni

23.04.2009, 19:07 29

SIF Banat-Crisana (SIF1) a suspendat ieri drepturile de vot pentru 16,5% din actiuni, controlate de un grup de 38 de actionari care ar actiona in mod concertat cu Banca Transilvania. Cu doua zile in urma, reprezentantii SIF1 afirmau ca grupul din jurul Bancii Transilvania controleaza 12,43% din actiunile SIF. Intre timp, participatia acestora a urcat la 17,5%.

Din grupul respectiv fac parte fondurile mutuale administrate de BT Asset Management, mai multe persoane din Consiliul de Administratie si directori executivi ai bancii, precum si rude ale acestora, dar si o serie de firme si persoane care nu au oficial legaturi formale cu Banca Transilvania, cum ar fi Clairmont Limited si Leo Overseas, doua vehicule de investitii controlate de compania americana de administrare a investitiilor Firebird.

Horia Ciorcila, presedintele BT, Claudiu Silaghi, membru in CA al BT, si Roberto Marzanati, reprezentantul BERD in conducerea bancii din Cluj, si-au depus candidaturile pentru un loc in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana. Andrei Diaconescu, partener al bancii de investitii Capital Partners, care candideaza pentru un loc in CA din partea unor fonduri straine, a fost si el trecut pe lista ca actionand in mod concertat cu grupul BT.

SIF1 a mai limitat la 1% drepturile de vot ale fondului de investitii Broadhurst, ale unui grup de investitori prezumati ca actioneaza in mod concertat cu Catalin Chelu, dar si unui grup de patru firme din Cipru, care detin impreuna 3,48% din actiuni.

In total, SIF-url a suspendat dreptul de vot pentru 20% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO