ZF 24

Sika: Avansul PIB de 3-4% se va simţi peste tot doar dacă va continua câţiva ani

Sika: Avansul PIB de 3-4% se va simţi peste tot doar...

Autor: Andreea Neferu

25.03.2014, 00:07 351

Ileana Nicolae, care a fost numită recent manager pentru Europa de Est în cadrul grupului elveţian de materiale de construcţii Sika, spune că o revenire a consumului în toate sectoarele economice va avea loc doar dacă creşterea economică de anul trecut, de 3,5%, se va menţine şi în următorii ani.

„Dacă ritmul de creştere economică de 3-4% va continua câţiva ani, abia atunci se va simţi (această creştere - n.red.) în toate domeniile“, spune Ileana Nicolae, care a condus timp de12 ani subsidiara locală a Sika şi recent a fost promovată drept manager pe Europa de Est în cadrul grupului.

Declaraţiile sale vin în contextul în care anul trecut, în ciuda unei creşteri economice de 3,5%, construcţiile nu au avut niciun aport la acest avans al PIB, care în schimb a fost susţinut de agricultură şi exporturi. Mai mult, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,6%.

Construcţiile, o piaţă de 8-9 mld. euro anual ce ar fi trebuit să imprime pe timp de criză o creştere a economiei, au ajuns să aibă o contribuţie în PIB de doar 7,9% anul trecut, faţă de aproape 11% în perioada de boom, când generau o treime din avansul economic de la acea vreme, de peste 7%, potrivit INS.

 

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia managerului Sika despre piaţa de construcţii în 2013 şi estimări pe 2014 

- afacerile SIka în 2013 şi prognoza pe 2014; poziţia României între celelalte pieţe pe care este prezentă compania 

- declaraţia Ilenei Nicolae despre lipsa infrastructurii şi impactul asupra investiţiilor străine 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO