ZF 24

Slovacii cumpara 51% din operatorul telecom Datanet

13.01.2010, 18:06 67

Soitron a.s., unul dintre cei mai importanti integratori desistem din Slovacia, a cumparat 51% din actiunile operatolruluitelecom local Datanet Systems, companie cu venituri de 15 mil.euro.

"Prin cooperarea dintre Soitron si Datanet Systems ne asteptamla (...) efecte sinergice, benefice pentru evolutia afacerilornoastre, cu atat mai mult cu cat portofoliile noastre de produsesunt similare - solutii complexe de comunicare de date si voce," adeclarat Ondrej Smolár, director executiv al Soitron a.s.

Soitron este lider pe piata slovaca de solutii de comunicatii siinfrastructura IT. Aceasta achizitie se inscrie in noua strategiede dezvoltare regionala a companiei Soitron, care detine controlulsi la alte 2 companii din Republica Ceha si Slovacia.

Cele doua companii nu au oferit detalii despre valoareatranzactiei.

"Datanet are acum oportunitatea de a-si dezvolta business-ul dinRomania prin extinderea portofoliului de solutii si serviciioferite clientilor din Romania, cu solutiile complementarefurnizate de Soitron," apreciaza Vasile Velicu, Managing Directorla Datanet Systems. "In plus, putem contribui la cresterearegionala a afacerilor la nivel de grup, prin expertiza noastra indomeniul proiectarii si implementarii de sisteme de comunicatiipentru managementul traficului aerian, cat si pentru alti clientidin verticalele industriale strategice precum telecomunicatiile,industria bancara sau transporturile".

Soitron are peste 750 de angajati si un venit anual de peste 47milioane de Euro. Datanet Systems este principalul partener Ciscoin Romania, are in prezent 35 de angajati si un venit anual depeste 15 miloane de Euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO