ZF 24

Softul care te ajută să câştigi la ruletă

Softul care te ajută să câştigi la ruletă

Autor: Octavian Calei

27.10.2012, 09:58 3042

Doi profesori de matematică au alcătuit un program pe calculator care înclină semnificativ balanţa avantajului la ruletă în favoarea jucătorilor, schimbând regula generală a cazinourilor "casa câştigă întotdeauna", scrie Daily Mail.

Michael Small, profesor de matematică de la Universitatea de Vest din Australia şi Chi Kong Tse, de la Universitatea Politehnică Hong Kong au dezvoltat un model simplu care măreşte şansele jucătorilor de a câştiga la 18%, faţă de o rată de succes de -2,7% dacă ar juca pe probabilităţi. Mai exact, în medie, jucătorul care mizează câte un euro în 100 de jocuri se poate aştepta să aibă la sfârşitul serii 118 euro, spre deosebire de 97 cât ar avea în mod normal.

Cercetătorii au arătat că dacă se cunoaşte poziţia iniţială a bilei, viteza şi forţa de acceleraţie, se poate calcula unde se va opri.

Cu ajutorul unui computer, jucătorii pot înregistra mişcarea bilei de mai multe ori, alcătuind astfel un istoric ce va fi folosit de program pentru a prezice aproximativ zona unde va cădea bila.

Profesorul Small a reuşit să mărească şi mai mult şansele de câştig folosind o cameră digitală şi un program care procesează imagini pentru a urmări bila.

La ruletă, bila se rostogoleşte pe marginea unei roţi care se învârte în sens invers, pierde din viteză şi cade într-un slot numerotat de la 0 la 37 (varianta europeană - n.r.). Potrivit studiului cercetătorilor, cheia este determinarea locului de unde bila începe să sară.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO