ZF 24

Sony Ericsson anunta primul sau telefon cu sistem de operare Android

Sony Ericsson anunta primul sau telefon cu sistem de operare Android
03.11.2009, 21:35 36

Sony Ericsson a prezentat marti noul sau telefon X10, acestaurmand sa ruleze sistemul de operare realizat de gigantul internetGoogle, Android, si urmand sa fie pus la vanzare incepand cu 2010,informeaza Reuters.

Android a inceput sa fie un concurent puternic pentruproducatorii de telefoane mobile care cauta sa depaseasca succesulinregistrat de Apple, prin iPhone.

Sony Ericsson, al patrulea mare producator de telefoane mobiledin lume, a fost puternic lovit de lipsa de atractivitate de caredadeau dovada telefoanele sale din gama high-end, vanzarileinregistrate in trimestrul trei cazand cu 45%.

Noul model X10 va avea un touch-screen de 4 inci, folosindprocesorul realizat de Qualcomm, Snapdragon, si avand o camera de8,1 megapixeli.

Sony Ericsson a lansat recent un model Satio, cu o camera de 12megapixeli, vanzarile inregistrate de acesta putand fi afectate deanuntul noului model.

"Cred ca o parte dintre consumatori se vor gandi sa astepte panain primul trimestru pentru a pune mana pe modelul X10 decat sacumpere Satio pentru Craciun", a spus Carolina Milanesi, analistGartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24