ZF 24

Sony Ericsson are probleme cu doua smartphone-uri

29.11.2009, 17:08 31

Sony Ericsson, cel de-al cincilea producator mondial detelefoane mobile, a anuntat ca noul smartphone Aino, care faceparte din linia de produse de Craciun a firmei, a inregistratprobleme in utilizarea touchscreen-ului, scrie presainternationala. Probleme au fost raportate de cativa utilizatoridin Anglia.

"Evident, lucram cat de repede putem pentru a rezolva problema", asustinut Mattias Holm, purtatorul de cuvant al companiei, adaugandca doar un numar mic de clienti din Anglia au fost afectati deaceasta problema.

Saptamana trecuta, Carphone Warehouse, cel mai mare retailer detelefoane mobile din Europa, a retras temporar smartphone-ul Satio,produs de Sony Ericsson, datorita unei probleme la nivelsoftware.

"Aino si Satio reprezinta produsele cheie ale companiei SonyEricsson pentru ultimul trimestru al acestui an", a afirmat GeoffBlaber, analist al firmei de cercetare CCS Insight. "Acesteprobleme nu puteau sa apara intr-un moment mai nepotrivit, mai alesca piata se apropie de saptamanile cu cele mai mari vanzari dintimpul anului. Oficialii au la dispozitie zile, nu saptamani, sarezolve problemele", a adaugat el.

Holm a explicat ca problemele de software au afectat un numar micde consumatori din Anglia iar acest lucru nu a afectat brand-ulSony Ericsson.
"In acest moment, nu vedem nici un fel de paguba", a spus el.
Succesul pe piata smartphone-urilor reprezinta elementul cheie inplanul directorului general Bert Nordberg de a readuce firma peprofit anul viitor.
Smartphone-urile, cu functii avansate de internet mobil, aureprezentat un varf pe piata dispozitivelor mobile care a fost inscadere in acest an.

In timp ce producatorii de telefoane mobile au fost afectati decriza economica globala, Sony Ericsson nu a putut oferi un rival pemasura pentru iPhone-ul companiei Apple sau BlackBerry-ul firmeiResearch in Motion.
Sont Ericsson a pierdut 199 milioane de euro in al treileatrimestru al acestui an si nu a mai scos profit din primultrimestru al anului trecut si pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24